Kari Paananen

23.9.2019

Näin alkuun pari totuutta ja yksi selvä vastaus

Tästä alkaa henkilöstötoimialan uusi aika, tervetuloa kanssamme katselemaan vanhojen suppeiden raja-aitojen kaatumista ja uuden kokonaisvaltaisemman ja strategisesti suuntautuneemman alan syntymää. Perustimme Bridge Impactin, koska halusimme antaa oivalluksemme, kokemuksemme ja sen kartuttaman näkemyksemme kaikkien hyödyksi ja huviksi. Edessämme on nimittäin paljon uutta ja jännittävää, ja lähes rajattomat mahdollisuudet tehdä hyvää suomalaiselle yrityksille, jotka ottavat menestyksensä vakavasti.

Ensimmäinen totuus on, että vain menestymiseen kykenevät ihmiset, jotka ovat oikeissa tehtävissä, nauttivat työstään ja saavat tarvitsemaansa tukea ja oikeanlaista ohjausta, ovat niitä, jotka lopulta toteuttavat maailmaa muuttavat menestysstrategiat. Ja jos heitä ei yrityksessä ole, paraskin strategia jää toteutumatta. Miten tahansa päin asiaa tarkastelee, tätä ensimmäistä totuutta ei pääse pakoon, ihmiset ovat menestyksen tekijöitä, strategian toteuttajia, yrityksen tärkein voimavara. Piste. 

No miten? Miten yrityksen henkilöstöstä tehdään menestyvä? Tähän iki-aikaiseen kysymykseen sekä meidän vuotemme johtajina että useat sadat hoitamamme rekrytointitoimeksiannot antavat selvän vastauksen. Lyhyesti sanoen yrityksen strategian ja henkilöstön kyvykkyyden pitää olla yhtä korkealla tasolla. Pidemmän kaavan mukaan asiaan kuuluu myös, että HR-johtajien on otettava entistä vahvemmin isoa roolia liiketoimintatavoitteiden saavuttamisessa ja pystyttävä johtamaan yrityksen kyvykkyyttä strategian vaatimalla tavalla. Mutta kyllä toimitusjohtajienkin on tullut aika katsoa totuutta silmiin: strategian toteutuminen vaatii kaikilta onnistumista, jopa itsensä ylittämistä. Onko kentällä varmasti menestykseen kykenevä ykkösosaajien ketju, vai oletammeko ja toivommeko homman menevän maaliin paikallaolijoista koostuvalla tiimillä?

Toinen totuus nimittäin on, että ensimmäinen totuutemme koskee myös toimitusjohtajia. Menestyminen tämän päivän markkinoilla on erittäin vaikeaa. Siksi hyvän johtajan tunnistaa siitä, että hän ei luule osaavansa kaikkea, eikä pelkää pyytää tarvitsemaansa apua ja tukea. Strategian toteuttaminen on iso ja tärkeä askel, ja siihen on lähdettävä turhista luuloista ja peloista vapaana, samalla lailla ymmärretyin tavoittein ja ennen kaikkea oikeiden ihmisten kanssa!