Tuomo Varila

1.10.2019

Se jokin, eli kaikkien ei tarvitse muuttua

Me kaikki tunnistamme tunteen. Tältä tuntuu menestyvä yritys. Se on levollista itsevarmuutta sekoitettuna rohkeaan ideoiden heittelyyn ja reippaaseen tekemisen meininkiin. Ytimessä on simppeli oivallus, josta on työstetty ajan henkeä huokuva liiketoimintamalli. Kaikki mitä yritys tekee, on kuin eri puolia tuosta yhdestä ja samasta oivalluksesta, tuntuu helpolta ja ah niin yksinkertaiselta. Kerta toisensa jälkeen yritys onnistuu hyödyntämään ajassa olevat mahdollisuudet muita paremmin ja vetämään magneetin lailla puoleensa parhaat tekijät.

Jotain he tekevät paremmin kuin muut, mutta mitä se jokin on? Miten sinunkin yrityksestäsi tehdään menestyvä yritys?

Strategiasi pitää olla hyvä. Rohkea ja omaperäinen. Mutta se on vasta alku. Henkilöstösi pitää olla strategiasi vaatimusten mukainen. Sillä vain oikeat henkilöt oikeissa positioissa, oikein resursoituina ja oikein johdettuina, voivat onnistua voittamaan strategiasi kriittisimmät taistelut. Taistelut, joiden voittamiseen koko strategiasi toteutuminen perustuu.

Näiden taisteluiden tunnistaminen ja niihin riittävä panostaminen on juuri se jokin. Sillä voi olla, ettei ihan kaikkien pidä muuttua ihan erilaisiksi. Voi olla, että 90% porukasta selviää 10% muutoksella. Mutta kriittisen 10%, avaintekijöiden ytimen, pitääkin muuttua 90%, jotta strategian tavoitteet voidaan saavuttaa. On päivänselvää, ettei sellaista loikkaa voi odottaa ihan jokaiselta, vaan että näihin tehtäviin tarvitaan juuri ne sopivimmat, kyvykkäimmät ja motivoituneimmat tekijät. Ja yhtä kristallinkirkkaan selvää on, että he tulevat tarvitsemaan yksilöllistä ohjaamista ja tukea, jonka vain yhteisiin tavoitteisiin kokonaisvaltaisesti sitoutettu organisaatio voi tarjota.

Kun nämä kaksi selvää asiaa on hoidettu, on jo saatu raivattua tieltä pahimmat menestymisen esteet, eli muutosvastarinta, väärät ihmiset väärissä positioissa ja väärät johtamismallit. Ja silloin on edes teoriassa mahdollista, että tapahtuu jotain suurta ja merkittävää, ja se on ihan todella paljon, enemmän kuin mitä on suurimmalla osalla muutosprosessiensa kanssa kipuilevista yrityksistä. Loppu on istumalihaksia, oikeaa ajoitusta ja hyppysellinen hyvää onnea, niin kuin kaikilla menestyjillä.