Kyvykkyyden johtaminen

Paraskin visio, strategia tai suunnitelma on merkityksetön ilman oikealla kyvykkyydellä varustettuja ihmisiä

Strategia, toimeenpanokyky ja ihmiset

Yrityksen johtamisen peruselementit ovat hyvin selkeät.  Strategia, Toimeenpanokyky ja Ihmiset.  Ilman toimeenpanokykyä strategialla ei ole väliä ja ilman oikealla kyvykkyydellä varustettuja ihmisiä yrityksessä ei ole toimeenpanokykyä.  Näin ollen yrityksen menestyksen keskiössä on aina kyvykkäät ihmiset.

“You don’t build a business, you build people, and then people build the business” — Zig Ziglar

Mistä osasista kyvykkyys muodostuu?

Ihmisen kyvykkyys toteutuu aina suhteessa tehtävään, tavoitteeseen ja tilanteeseen.  Ollakseen kyvykäs, henkilöllä tulee olla tarvittava taito ja kokemus, hänellä tulee olla motivaatio tehdä haluttuja asioita ja toimintatapa tulee sopia tilanteeseen. 

Henkilön tulee myös ymmärtää mitä tulee saada aikaan.  Organisaation tulee tarjota tarvittava tuki – esimerkiksi työkalut, järjestelmät, resurssit ja tarvittava määrä aikaa kyetäkseen onnistumaan. Kyvykäs henkilö saa näin haluttuja asioita aikaan, halutulla tavalla, annetussa ympäristössä.

Kolme tilannetta, joissa systemaattinen kyvykkyyden johtaminen ratkaisee onnistumisen

  • Strategia

    Strategian toimeenpanon keskiössä on oikeanlainen kyvykkyys suhteessa tavoitteisiin läpi organisaation ja etenkin avaintehtävissä. Ilman oikeita henkilöitä oikeissa tehtävissä suunnitelmien toimeenpano on tuomittu epäonnistumaan. Tiedätkö mitkä ovat strategian toteutumisen kannalta kriittiset positiot, joissa ei ole varaa epäonnistua? Tiedätkö onko näissä positioissa olevilla henkilöillä tarvittava kompetenssi ja kyvykkyys?

  • Tiimien rakentaminen ja henkilövalinnat

    Yrityksissä tehdään miltei päivittäin ”ihmisvalintoja”. Rekrytoidaan, kasataan projektitiimejä, tehdään sisäisiä siirtoja tai rakennetaan seuraajasuunnittelua. Kuinka systemaattisesti ja kriittisesti teillä tehdään näitä valintoja?

  • Arjen johtaminen

    Lähiesihenkilön pääasiallinen tehtävä on mahdollistaa tiimiläisensä onnistuminen. Tulee uusia tavoitteita ja muutostilanteita. Mitä vaaditaan, että halutut tulokset saadaan aikaiseksi tai miten varmistetaan, että tiimiläisellä on mahdollisuus onnistua? Onko teillä käytössänne metodi / menetelmä onnistumisten juurisyiden tunnistamiseksi ja vajeiden paikkaamiseksi?