Kyvykkyyden johtaminen

ONNISTUA PITÄÄ JA VIELÄ OIKEALLA TAVALLA

Jokainen yritys on olemassa vain onnistuakseen. Kun onnistuminen tapahtuu, selitys löytyy ihmisistä, yrityksen onnistuminen on aina ihmisten onnistuminen. Toisin sanoen: onnistujien kyvykkyys on täsmälleen tavoitteiden mukaista.

Kyvykkyyttä on saada haluttuja asioita aikaan halutulla tavalla. Tämän yksinkertaisen määritelmän aikaansaaminen käytännössä on kuitenkin kaikkea muuta kuin itsestään selvää. Johdonmukaisesti edeten pääsee kuitenkin varmimmin perille.

Strategiasi toteuttaminen pitää alkaa tunnistamalla, mitä se todellisuudessa vaatii, minkälaisia kyvykkyyksiä ja kuinka paljon. Onko sinulla oikeat ihmiset, ovatko he oikein roolitettuja, oikein johdettuja ja riittävästi tuettuja? Vanhat luottopelaajasi eivät voi taata onnistumista, jos heidän kyvykkyytensä ei ole uusien tavoitteiden mukaista. Sinun on siis selvitettävä, mitä onnistuminen vaatii, ja kasattava porukka sen mukaan.

Epäonnistumiset alkavat olettamisesta, että eiköhän me tästäkin selvitä, tai tyytymisestä siihen mihin vanha tuttu porukka pystyy. Myöskään se, että tavoitteet saavutetaan, ei välttämättä ole onnistuminen. Projektin jälkeen pääosa porukasta saattaa irtisanoutua johtamistapaan kyllästyneinä tai loppuun palaneina. Onnistua voi ja pitää vielä oikealla tavalla.

Jos et halua vain olettaa pärjääväsi tai tyytyä vanhaan tasoon, sinun on ryhdyttävä johtamaan henkilöstösi kyvykkyyttä systemaattisesti. On aika istua kuskin paikalle ja katsoa tavoitteitasi kyvykkyyden näkökulmasta.