Jasmine Jussila

26.4.2021

Digiosaajien rekrytoijalta vaaditaan vahvaa liiketoimintaymmärrystä

eCommerce

eCommerce-vaikuttaja Petteri Erkintalo tutustui kyvykkyystoimisto Bridge Impactiin asiakasprojektin yhteydessä. Positiivisten kokemusten myötä käynnissä on jo toinen projekti, jossa Suomen ensimmäistä kyvykkyystoimistoa hyödynnetään muutoksen miehityksessä.  

Sähköisen kaupankäynnin yleistyessä kysyntää eCommerce- ja strategiakonsultoinnille riittää. Tribetail Oy:n toimitusjohtaja, enkelisijoittaja ja konsultti Petteri Erkintalo on sähköisen kaupankäynnin konkari, joka tuli alalle vuosituhannen vaihteessa. Jippiin, Smilehousen, Klikki.comin, Omni Partnersin ja Digian kautta, fuusioiden ja yrityskauppojen jälkeen, Erkintalo auttaa Tribetailin kautta kasvuhakuisia yrityksiä onnistumaan verkkokauppaliiketoiminnassa.  

”Tribetail on iskujoukko, joka osaa digibisneksen. Olemme keränneet yhteen porukan, joilla kaikilla on jokin tietty vahvuusalue, mutta jokainen ymmärtää myös kokonaisuuden. Usein alalla toistetaan samoja virheitä. Osittain on kyse osaamisesta, toisaalta viitsimisestä.” 

Asiakas saattoi yhteen 

Kyvykkyystoimisto Bridge Impactiin Erkintalo tutustui konsultointiprojektin yhteydessä. 

”Minua pyydettiin luomaan tekninen roadmap tulevaisuuteen. Kyseessä on neljän yrityksen fuusion myötä syntynyt monialayhtiö, joka tavoittelee vahvaa kasvua. Strategian kirkastamisen yhteydessä totesimme, että talon sisällä ei ollut tarvittavaa kyvykkyyttä sähköisen liiketoiminnan kehittämiseen.” 

Kyvykkyystoimisto Bridge Impact valittiin miehittämään muutosta. Sähköisen liiketoiminnan johtajalta vaadittiin sekä substanssiosaamista että kyvykkyyttä toimimaan kasvun keskellä kovapäisesti ja ongelmia ketterästi ratkoen. Myös johtamis- ja viestintätaitoja korostettiin.  

Bridge Impactin Kari Paananen toteutti esikarsinnan ja esitteli Erkintalolle 20 hengen listan profiiliin sopivista ehdokkaista. Erkintalo tiivisti listan noin viiteen kovaan kandidaattiin ja vaikuttui kovasta tasosta. 

”Allekirjoitan sen, että Bridge Impact on todella kova tunnistamaan tarvittavan kyvykkyyden. Tämä oli kokonaisuutena maailman sujuvin rekrytointiprosessi.”  

Poikkeuksellinen eCommerce-liiketoimintaymmärrys  

Petteri Erkintalo kertoo, että yhteistyötä Bridge Impactin kanssa tehdään jo toisenkin asiakasprojektin yhteydessä. Rekrytointi on nyt loppusuoralla. Hän suosittelee kyvykkyystoimistoa varauksetta myös muille. 

”Heidän vahvuutensa on poikkeuksellisen hyvä kyky ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa. Headhunterin on omaksuttava asiakkaan toiminta ja kyettävä kuvaamaan myös keskeiset haasteet rekrytoitavalle. Tämä on rekrytoinnin onnistumisen kannalta äärimmäisen tärkeää.” 

Lue lisää Capability Design™ -metodista.