Tia Kopola: Hyvä itsetuntemus auttaa navigoimaan oikeaan suuntaan työuralla

Tia Kopola, Senior Headhunter, Bridge Impact Oy.

Pandemia-aika on ollut monelle mahdollisuus pohtia elämäänsä etäisyyden päästä. Suorahakukonsultille eli headhunterille tämä näyttäytyy aktiivisena liikehdintänä työmarkkinoilla – sekä lisääntyneinä toimeksiantoina.

Etätyön raadollisuus näkyy riisuttuna todellisuutena. Fyysisen toimipisteen ja yhteisöön kuulumisen vetovoima on etätyössä heikentynyt. Moni asiantuntijatyötä tekevä on joutunut esittämään itselleen niitä kysymyksiä, jotka ovat aiemmin hautautuneet työrutiinien peittoon: onko tämä työ minulle aidosti merkityksellinen, saanko hyödyntää kyvykkyyttäni, kehitynkö oikeaan suuntaan, edesauttaako tämä työ hyvinvointiani vai voisiko minun olla parempi jossain muualla?

Työmarkkinat käyvät nyt kuumana ja headhuntereilla riittää töitä. Millainen kandidaatti sitten herättää headhunterin kiinnostuksen? 

”Itsetuntemus. Se paistaa läpi”, sanoo Senior Headhunter Tia Kopola, joka työskentelee kyvykkyystoimisto Bridge Impact Oy:ssä. Kopolan mukaan on tärkeää, että kandidaatti on täysin rehellinen siitä, mitä työltä haluaa ja mitä ei halua. 

”Joskus etsimme juuri jonkin tietyn, ehkä haastavankin ominaisuuden omaavaa kandidaattia. Siksi keskusteluun kannattaa latautua täysillä ja valmistautua pohtimalla konkreettisia esimerkkejä työuran ajalta. Asioiden kaunistelu haastattelussa vain vääristää ja pitkittää sen oikean paikan löytymistä.”

Kopola kannustaa jokaista aika ajoin pysähtymään ja tarkastelemaan elämänsä eri osa-alueita. Silloinkin, vaikka työnhaku ei olisi juuri sillä hetkellä ajankohtainen. Hyvä itsetuntemus vaikuttaa positiivisesti myös työhyvinvointiin – se heijastuu ulospäin. 

Kokonaispelikentän tuntemus isona apuna headhunterin työssä 

Tia Kopola miehittää muutoksia erityisesti finanssipuolella. Ala on isossa murroksessa, liikkuvuutta ja tyytymättömyyttäkin on nähtävissä. Kopolalla on vuosien omakohtainen kokemus finanssialalta ja prosessiteollisuudesta, mutta lisäksi myös kauneuden ja terveyden toimialoilta. Hän hyödyntää laajaa toimialatuntemustaan oikean kyvykkyyden tunnistamiseksi.

”Paneudun asiakkaan tilanteeseen kokonaisvaltaisesti, täysin avoimena ja rehellisenä. Tärkeää on selvittää, miksi uutta henkilöä todellisuudessa tarvitaan. Millainen muutos tulee saada aikaiseksi? Kokonaispelikentän tuntemus on tässä isona apuna.” 

Bridge Impactin kyvykkyysmalli ja Capability Design™-metodi on tehnyt Kopolaan vaikutuksen. Osaamisen lisäksi rekrytoinneissa huomioidaan laajemmin yksilön tapa toimia, motivaatio ja ymmärrys tavoitteesta. Menestysresepti rakentaa onnistuvia tiimejä, joissa jokainen pelaaja on oikealla paikalla. 

”Tämä työ on kuin tehty minulle. Sytyn asiakaskohtaamisista ja oikean kyvykkyyden löytämisestä avainpositioihin. Headhunterina saan hyödyntää kykyäni päästä ihmisen lähelle sekä auttaa yksilöitä löytämään oman paikkansa työmarkkinoilla.”

Edellinen
Edellinen

Harri Oesch: Hyvä työnantajakuva tärkeä vetovoimatekijä kiinteistö- ja rakennusalalla

Seuraava
Seuraava

Mitä ongelmaa olemme ratkaisemassa?